Galerie ArtiBrak

4.2.2015-22.4.2015
GALERIE ARTIBRAK VOORBURG
Kunstkring 88 in Galerie ArtiBrak
Galerie ArtiBrak, Herenstraat 44, 2271 CH Voorburg
Internet: Facebook
Internet: www.artibrak.nl
Zeventien leden van Kunstkring 88 uit de Duin- en Bollenstreek exposeren van 4 tot en met 22 februari hun werk in galerie ArtiBrak.

In heel Nederland bestaan er Kunstkringen, bijna alle grote steden hebben er wel een. In navolging van de grote steden hebben enkele kunstenaars en kunstliefhebbers in de Duin- en Bollenstreek eind tachtiger jaren het initiatief genomen om de kunstenaars in dit uitgestrekte gebied tussen Leiden en Haarlem bij elkaar te krijgen. De oprichting van Kunstkring 88 voor de Duin- en Bollenstreek met haar epicentrum rond Katwijk en Noordwijk was een feit. Iedere kunstenaar ‘van niveau’ kon eerst na ballotage lid worden van deze vereniging. Kunstkring 88 organiseerde voor haar leden lezingen, exposities en andere evenementen. Ook organiseerde Kunstkring 88 ieder jaar een open atelierroute voor haar leden met ateliers verspreid over de hele duin- en bollenstreek ‘van Katwijk tot Hillegom’, een initiatief dat al gauw door andere kunstenaars(groepen) in de omgeving werd overgenomen. Daarnaast heeft Kunstkring 88 van 1993 tot 2013 een eigen kunstuitleen gehad met uitsluitend werken van de aangesloten kunstenaars. Deze in de wijde omgeving zeer succesvolle kunstuitleen was gehuisvest in de riante kelders van de bibliotheek in Rijnsburg en is helaas beëindigd bij de opheffing van deze bibliotheeklocatie.

Er zijn schilderijen, aquarellen, digitale kunst, collages en grafiek te zien van Anne Marie Posthuma, Bob van der Plas, Corrie Ravensbergen, Ellen van Randeraat, Hans van Duijn, Inez Köhler, Janine Lamers, Leo Weijers, Marijke Bannink, Mieke van Ingen, Raymond Haasbroek en Riet Rosier en een diversiteit aan driedimensionale werken van Ageeth van den Oever, Frans en Truus van der Veld, Fred van de Siepkamp, Ivet Thunnissen en Joke Bontenbal.

De opening wordt verricht op zaterdag 7 februari om 16.00 uur. De openingstijden van de galerie zijn van woensdag t/m vrijdag, ook op zondag, van 13.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.